Oplossingen

Rechtstreeks uit de fabriek
15 jaar garantie op slijtage
Wij komen gratis bij je langs voor advies

Ontdek de kracht en charme van onze pvc-vloeren

Pvc-vloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, maar waarom is dat eigenlijk? Wat maakt pvc zo’n geschikt materiaal om vloeren van te maken? En wat zijn de kenmerken van dit materiaal?

Op deze pagina vind je een antwoord op al deze - en nog enkele andere - vragen. Allemaal om jou te helpen bepalen of een pvc-vloer voor jou inderdaad de beste keuze is.

Wordt jouw vraag tóch niet beantwoord (of wil je gewoon graag meteen persoonlijk advies)? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Wat zijn pvc-vloeren (en waarom zijn ze zo populair?)

Pvc heeft de afgelopen jaren een grote opmars gemaakt in de vloerenwereld. Dat is natuurlijk niet voor niets. Een vloer van pvc biedt verschillende voordelen. Zo is een pvc-vloer:

  • Ontzettend sterk en krasvrij, doordat pvc is opgebouwd uit verschillende lagen
  • Voorzien van veel betere geluidsdemping dan bijvoorbeeld een laminaatvloer
  • Zeer geschikt voor vloerverwarming: doordat de vloer volledig wordt verlijmd met de ondervloer ontstaat een uitstekende warmtegeleiding
  • Gemakkelijk in onderhoud. Bovendien is een losse plank eenvoudig te vervangen, zodat je bij een eventuele beschadiging niet direct een compleet nieuwe vloer nodig hebt

Daarnaast is pvc geliefd vanwege de karakteristieke, stijlvolle uitstraling. Het is bijzonder veelzijdig: voor ieder interieur en voor iedere smaak is wel een stijl of dessin te vinden. Een pvc-vloer past in ieder vertrek en zorgt daar steevast voor een huiselijk gevoel.

Van een nieuwe pvc-vloer zul je lang plezier beleven

Doordat een pvc-vloer bestaat uit verschillende lagen, ontstaat een bijzonder sterke vloer. Daarnaast zorgt een beschermende toplaag voor extra bestandheid tegen krassen en andere beschadigingen. Hierdoor kan een pvc-vloer wel 25 jaar meegaan, zodat jij nog lang van je nieuwe vloer kunt genieten.

Verschillende opties voor jouw vloer

Bij Pvc-Vloeren Magazijn hebben we verschillende opties voor jouw nieuwe vloer. Wil je graag passend advies ontvangen over wat het beste past bij jouw situatie? Neem dan vooral contact met ons op.

Een project pvc-vloer is geschikt voor zwaar gebruik. Dit type wordt bijvoorbeeld gebruikt in ziekenhuizen, fabrieken en badkamers in hotels. Deze vloeren zijn twee tot drie millimeter dik en variëren in prijs van zo’n €14,95 tot €29,95 per vierkante meter.

Voor woongebruik wordt vooral plak pvc gebruikt. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit type vloer met de ondervloer verlijmd. Deze vloeren zijn 1,5 millimeter dik en kosten €9,95 tot €29,95 per vierkante meter.

Klik pvc tenslotte, doet dankzij het handige kliksysteem denken aan kliklaminaat. Dit betekent dat het eenvoudig zelf te leggen is en eventueel kan worden mee verhuisd. Een belangrijk voordeel is ook dat deze vloer zwevend is te leggen, waardoor de ondergrond niet 100% egaal hoeft te zijn.

Drie veelgestelde vragen over pvc

Om tot slot nog wat beter bekend te raken met deze unieke materiaalsoort, beantwoorden we drie veelgestelde vragen over pvc.

Wat is pvc?
Pvc is de afkorting van polyvinylchloride, een kunststof die voor veel doeleinden wordt gebruikt. Als materiaal voor vloeren is het vaak nauwelijks nog te onderscheiden van een echt-houten vloer. Een pvc-vloer bestaat uit verschillende lagen pvc, waardoor het erg sterk en slijtvast is.

Is pvc hetzelfde als vinyl?
Een pvc-vloer en een vinyl vloer worden van hetzelfde materiaal gemaakt, maar zijn niet helemaal hetzelfde. Vinyl vloeren zijn doorgaans vrij zacht, terwijl een vloer van pvc juist erg hard zijn, met een krasvaste toplaag.

Wat kost een pvc-vloer?
De kosten van een pvc-vloer zijn uiteraard afhankelijk van je precieze voorkeuren en de afmetingen van de ruimte waar de vloer moet komen. Er zijn al pvc-vloeren met een vierkante meter prijs vanaf €9,95, maar er zijn ook opties voor rond de €39,95 per vierkante meter.

verkoop adviseur

Ervaar het zelf!

Boek onze thuisservice in en wij komen gratis bij je langs voor advies en nemen direct onze stalen mee!

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Wij horen graag van je!

Neem contact op!